Izložba pasa okupila veliki broj ljubitelja čovekovih najvećih prijatelja

Preuzeto uz saglasnost sa sajta “Pirotske vesti”

Peticija za osnivanje policije za životinje

24.04.2019.

 

-Pet shopovi “Pet planet” na Trgu republike, Elit u ul. Srpskih vladara, Veterinarskoj apoteci Veterinarske stanice Pirot na Trgu republike, Vet ambulanta “Mondo vet” u ul. Dragoljuba Milenkovica, kafe Friends u ul. D. Milutinovica, kafe Royal u ul. Knjaza Miloša, kafe Pepe u Roda marketu kao i na svim drugim mestima gde je javno istaknut sadržaj peticije sa potpisom fondacije pokret Levijatan.

Preuzeto uz saglasnost sa sajta “Pirotske vesti”

Oprez zbog afričke kuge kod svinja u Bugarskoj

 

Kako  su nam lovci preneli,  odmah posla odluke nadležnog Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, održani su sastanci sa svim lovačkim podružnicama, na kojima su  lovci dobili smernice i obrasce ponašanja prilikom odstrela divljih svinja, koje takođe obolevaju od afričke kuge. Drugim rečima,  obavezan je pregled  u Veterinarskoj klinici svake odstreljene divlje svinje. Nakon pregleda, rezultati se nose u LU.

Afrička kuga kod svinja, registrovana je u okolini Varne u susednoj Bugarskoj. reč je o bolesti koja ne prelazi sa životinje na čoveka, ali je kobna po svako grlo koje oboli, jer ne postoji terapija za ovaj virus. Za sada na našem području koje se graniči sa Bugarskom na svu sreću nije regitsrovana ova opaka bolest.

Preuzeto uz saglasnost sa sajta “Pirotske vesti”